Nyt on parin kuukauden vaalityö tehtynä, ja huomenna on vaalisunnuntai. On ollut ensikertalaiselle perin mielenkiintoinen kokemus päästä keskustelemaan äänestäjien kanssa, ja kuulla mikä juuri tänä keväänä on päällimmäisenä kansalaisten tärkeysjärjestyksessä.

Mielissäni olen suuresta kiinnostuksesta, jota Piraattipuolueen vaaliohjelmaa ja agendaa kohtaan on osoitettu, ja vielä enemmän mielissäni hyvästä palautteesta ja kannustuksesta. Kiitos siitä.

Olen innoissani menossa tehtävään, jota jotkut poliitikot ovat sanoneet jopa 'kusitolppana olemiseksi'. Uutiset kertovat päivä päivältä synkemmistä talousnäkymistä, ja kuinka Suomi on syvällä suossa suurtyöttömyyden ja rakennemuutosten kourissa. Totuutta silmiin katsoen ymmärrän hyvin haasteen suuruuden, ja se siinä kai kiehtookin eniten.

PGehdokas.jpg

Olemme nyt aitiopaikalla todistamassa aikakausien vaihtumista ja sopeutumassa uudenlaisiin elämisen ehtoihin. Mukana maailmanlaajuisessa nopean tiedonsiirron verkossa, mukana maailmanlaajuisessa talous- ja finanssipolitiikassa, näkemässä Aasian ja Afrikan nousu ja Euroopan valuuttahankaluudet. Kaikkialla tapahtuva kehitys - niin kielteinen kuin positiivinenkin - vaikuttaa myös meillä Suomessa.

Olen sen ikäinen, että tähtään vain tähän tulevaan nelivuotiskauteen, en ikipoliitikoksi. Tämä 62 vuoden elämänkokemus tarkoittaa myös sitä, että hurviteltuani elämän vuoristorataa välillä pää pilvissä ja välillä syvyyksiin sukeltaen olen valmentautunut kohtaamaan eteen tulevat asiat rohkeasti ja luottaen että niistä aina selvitään. Vaalityössä olen myös tavannut muiden puolueiden ehdokkaita ja heissä monta mukavaa tulevaa työtoveria. Hyvällä yhteistyöllä ja asioihin keskittymällä saadaan tuloksia aikaan, ei kilpailemalla puolueiden kesken valta-asemista.

Nyt on siis enää vaalityöstä jäljellä muistuttaminen huomisesta äänestyksestä!  Vaikka olisi vähän vilpoisa sää, niin sinunkin kannattaa käydä piirtämässä oman ehdokkaasi numero vaalipaikalla siihen juuri sinulle varattuun äänestyslappuun. Minun numeroni on 246, eli laita vain parillisia numeroita peräkkäin.  Siis kaksi, neljä, kuusi...

PGennakko1.jpg